Πέμπτη, 27 October 2016 01:54

12.10.2016 - Κείμενο του Γιάννη Καλλιάνου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Στο Καστελόριζο να μείνεις Γιώργο Τσίπρα ή αλλιώς Αλέξη Παπανδρέου

Αποκαλύπτονται απίστευτες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις "διαπραγματεύσεις" των Σύριζα-Ανελ και του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Θυμίζω ότι το αχρείαστο 3ο μνημόνιο κόστισε πάνω από 85-90 δις ευρώ για τη χώρα, δεσμεύθηκε η δημόσια περιουσία μας για 100 χρόνια και οι "διαπραγματεύσεις" των 6 μηνών (λόγω του ότι έπρεπε -όπως έλεγαν- να καθαρογράψουν τη συμφωνία) έφεραν τα Capital Controls.

Λόγω των Capital Controls πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν και δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής ανισορροπία στην οικονομία της χώρας η οποία βυθιζόταν στην ύφεση κάθε μέρα. Ακόμη θυμόμαστε τις ουρές στα ATM για να πάρουμε ένα 50άρικο και αυτό κράτησε πολύ καιρό. Το «ΟΧΙ» έγινε «ΝΑΙ» και εκεί ήρθε η στιγμή να βάλουν πλάτη όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα για να μην γίνουμε Βολιβία.

Και όταν λέω «πλάτη» εννοώ ότι συμφώνησαν σε κάποιους στόχους. Για τον δρόμο που θα φτάναμε όμως σε αυτούς τους στόχους ήταν θέμα δικό μας, των Ελλήνων, δηλαδή της Ελληνικής κυβέρνησης. Και ο Σύριζα αντί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές εκεί που πονάει η χώρα, αντί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αντί να προσελκύσει επενδυτές μέσω ενός ήπιου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, επέλεξε να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο, να μεγαλώσει το πελατειακό του κράτος και να ρίξει όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν ήξερε κανείς από τους λάτρεις του ΤΣΕ ότι μόνο με χαμηλότερους συντελεστές θα προσελκύσεις επενδυτές, θα γίνουν νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, θα βρει δουλειά μεγάλο ποσοστό πολιτών ώστε να μειωθεί η ανεργία και με τις εισφορές τους θα βοηθήσουν και στο να καταστήσει υγιές το ασφαλιστικό.

Συνέχισαν τα κυβερνητικά στελέχη να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να κόβουν το ΕΚΑΣ και μάλιστα να φτάνουν στο σημείο να ψεκάζουν ηλικιωμένους οι οποίοι τους είχαν πιστέψει ότι θα φέρουν την ελπίδα. Μοναδικό τους μέλημα ήταν να αλλάξουν τα Θρησκευτικά, την Ιστορία, να καταργήσουν την προσευχή από τα σχολεία και να ρίξουν "μάυρο" στα ιδιωτικά κανάλια για να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Και μάλιστα η κόκκινη επικοινωνιακή προπαγάνδα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στις κολόνες των δρόμων βλέπω από το πρωί το πρόσωπο του ηγέτη κ. Τσίπρα λόγω του προσεχούς συνεδρίου του Σύριζα. Λες και δεν υπάρχουν εκλεγμένα μέλη που θα παρευρεθούν εκεί, χρειάζεται να τον βλέπουμε και συνεχώς μπροστά μας σε όλη την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που είναι έρμαιο στις ορέξεις όλων αυτών των ιδεολόγων αριστερών και πρώην ΠΑΣΟΚων του μορφώματος που ονομάζεται «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

ΥΓ : Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης όλο αυτό το χρονικό διάστημα παραιτείται κάθε 12 μέρες.

Την καλημέρα μου σε όλους